BioPulse Therapy

BioPulse Therapy | Peg's Beautysalon Zevenaar

Wat is BioPulse Therapy?

BioPulse Therapy is een intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie, op het snijvlak van scheikunde en biologie. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen. Dit gebeurt door het stimuleren van de bloedcirculatie met zuurstofrijk bloed, een sterke enzymatische werking en lymfedrainage. We passen tevens 20% pure en stabiele vitamine C en een cocktail van verschillende peptiden toe.

Bevat het synthetische stoffen?

Nee, de behandeling is volledig natuurlijk. We gebruiken tijdens de behandeling een speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende processen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit, en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief.

Hoe werkt het?

Het masker bestaat uit twee bioactieve poeders en een activator. Na het aanbrengen, activeert het masker transferase, een overdrachtsenzym die het lichaam o.a. aanzet om zuurstofrijk bloed naar de epidermis te vervoeren. Dit kan een oxygenatie effect geven, waarbij een netwerk van kleine rode bloedvaatjes in de huid te zien is. Dit is een zeer positief, uniek en niet schadelijk effect. Zuurstofrijk bloed is namelijk helder-rood van kleur, het vervoeren van dit zuurstofrijke bloed naar de epidermis kan daardoor tijdelijk zichtbaar zijn.

Zie hieronder een foto gemaakt tijdens de BioPulse behandeling.
Links is het BioPulse masker aangebracht en ingewerkt. Hier zie je dat het masker uit zichzelf scheuren laat zien. Rechts is een na foto, waarin je vooral op het decolleté de oxygenatie goed kan zien.

BioPulse Therapy is stap 0 in iedere huidverbeterende behandeling

Waarom is deze behandeling zo effectief?

De meeste behandelingen richten zich op de cellen. Want op een cel zitten receptoren waarmee gecommuniceerd kan worden, zoals door een peptide. Echter, een cel (huidcel, spiercel etc.) is erop gebouwd om zo min mogelijk afvalstoffen of gifstoffen in zich te willen hebben. De cel duwt dit naar buiten, richting het Extra Cellulaire Matrix (ECM). In het ECM blijven afval- en gifstoffen achter waar zij haast niet weg te krijgen zijn, hoeveel water je ook drinkt. Met de BioPulse Therapy behandeling wordt het ECM schoongespoeld en worden jarenlang opgebouwde gifstoffen verwijderd en afgevoerd.

Waarom ziet een huid er slechter uit wanneer iemand bepaalde medicatie neemt?
Waarom ziet een huid er slechter uit als iemand lifestyle niet erg gezond is?
Waarom zie je stress terug in de huid?

Dit komt omdat medicatie, roken, (UV) straling, slechte voeding en stress zorgen voor meer gifstoffen en vrije radicalen in het ECM van de huid. Daarom noemen wij de BioPulse Therapy stap 0 bij huidverbetering. Iedere huidverbeterende behandeling zal veel meer resultaat geven wanneer de huid niet al sterk vergiftigd vóórdat je begint.

Effectiviteit

Anti-Aging

• Oxygenatie door zuurstofrijk bloed te vervoeren naar de epidermis, via bloedvaatjes en haarvaatjes 
• Stimulatie en verstrakking van de spieren en gezichtscontouren (lifting)
• Stimulatie van collageenprocessen (aanmaak en regulatie van collageen 1 en 3)
• Verhoogde opname van peptiden, vitaminen en aminozuren door de huidcellen
• Verhoogd het energieniveau in de (stam)cellen, waardoor de levensduur van de (stam)cel verlengt wordt 
• Verhelderen van hyperpigmentatie

Puistjes / Onzuivere huid

• Toename van zuurstof in de huid van binnenuit, waardoor bacteriën zoals de propioni (acne) geremd worden 
• Verwijderd dode huidcellen en ontdoet verstopte poriën van de blokkades die de porie afsluiten .
• Reguleert en normaliseert de talgproductie.

Stress

• Wegspoelen van gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen uit het ECM 
• Afvoeren van gifstoffen d.m.v. de activatie van het lymfesysteem
• Afbreken en bestrijden van vrije radicalen d.m.v. antioxidanten

Wat gebeurt er na de behandeling?

De huid kan na de behandeling rood zijn, en er kan een plasmatisch effect (oxygenatie) zijn. Dit is een teken dat de behandeling goed zijn werk gedaan heeft. De roodheid is meestal binnen enkele uren weg, maar in de dagen na de behandeling kan de huid nog af en toe wat rozig zien op de delen waar het masker is aangebracht. De huid kan na de behandeling wat warm en trekkerig aanvoelen, alsof men te lang in de zon heeft gezeten. Met de juiste thuisverzorging gaat dit gevoel snel over.

Na de behandeling drinkt de cliënt gedurende de rest van de dag minimaal 2 liter water. Dit is erg belangrijk. Omdat er veel afvalstoffen en gifstoffen afgevoerd moeten worden, is hier veel vocht voor nodig.

Wat kan men bereiken met BioPulse Therapy?

Natuurlijke face-lifting, verstrakking
Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma
Vermindering van talgverstoppingen

Gladdere huid met minder rimpeltjes
Fijnere poriënstructuur
Gezondere huid met een natuurlijke GLOW

Best of both worlds

Het combineren van bepaalde behandelingen kan de werking versterken.
Voor het mooiste en beste resultaat adviseren wij daarom BioPulse Therapy te combineren met Fruitzuur of Microneedling. Het resultaat wordt met maar liefst 50% vergroot!

Hieronder volgt een klein overzicht met foto's gemaakt tijdens de cominatie behandeling BioPulse Therapy en Microneedling.
1. Voor de behandeling
2. Voor het microneedlen
3. Na het microneedlen
4. Vers aangebracht BioPulse Masker
5. Ingetrokken BioPulse Masker
6. Na de behandeling, goede oxygenatie zichtbaar