Dermaplaning

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is een pijnloze behandeling. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen 'downtime'.

Dermaplaning Zevenaar

Hyperpigmentatie

Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing geven een verhoogd risico op het ontstaan van irritatiepigment (post-inflammatoire hyperpigmentatie) en kan langdurig donkere huidverkleuringen veroorzaken. Dermaplanng werkt echter aan de oppervlakte van de huid en geeft geen verwarming of verbranding van dieper gelegen huidweefsel. Hierdoor veroorzaakt dermaplaning, wanneer juist uitgevoerd, geen hyperpigmentatie. Wel is de huid na deze exfolierende behandeling extra gevoelig voor de zon. Daarom wordt de behandeling het gehele jaar door altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+. Bij bestaande hyperpigmentatie, bijv. door zonneschade, kan dermaplaning ingezet worden om dit te verhelderen.

Misvatting Dermaplaning en haargroei

Een van de grootste misvattingen over Dermaplaning is dat de haartjes dikker en donkerder terug groeien. De (dons)haartjes die verwijderd worden, groeien gewoon met dezelfde kleur en dikte terug. Dit komt omdat de behandeling de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet veranderd. Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning gen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt waardoor ze zachter en dunner aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt maar dit is niet zo. Nadat het haartje weer volledig is terug gegroeid, voelt deze weer precies hetzelfde als voorheen.

Dermaplaning en acne

Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne vanwege het risico op beschadigen van de huid en verergeren van de klachten. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens worden serums en (acne)cremes ook beter opgenomen door de huid. Dermaplaning kan geen acne veroorzaken.

De behandelingen

Dermaplaning Basic (45 min.)

Reinigen, dermaplaning, masker, serum en SPF.

Dermaplaning Deluxe (75 min.)

Reinigen, dermaplaning, fruitzuurpeeling, deluxe hydro jelly mask, serum en SPF.

De behandeling

Na het prepareren van de huid wordt met een speciaal mesje de dermaplaning behandeling uitgevoerd. Na de behandeling wordt vitamine C (20%) aangebracht en vervolgt met een intensief masker. Als nabehandeling wordt er gekozen voor een serum passend bij het huidtype. De behandeling wordt altijd afgesloten met een zonnefactor SPF50+. Het mooie aan een dermaplaning behandeling is dat het resultaat direct zichtbaar en voelbaar is. De huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en eventuele acne littekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar.

Een bijkomstig voordeel is dat make-up mooier en gelijkmatiger aangebracht kan worden en dat het beter blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Na 4-8 weken kan de behandeling herhaald worden.

Wat kan men bereiken met dermaplaning?

  • Fijnere poriënstructuur
  • Verhelderen van hyperpigmentatie
  • Verwijderen van ongewenste haargroei
  • Glow
  • Gladde huid
  • Verfriste teint

Thuisadvies voor na de behandeling

  • Geen gebruik maken van sauna/zonnebank binnen 48 uur 
  • Niet sporten de eerste 24 uur 
  • Gebruik geen foundation binnen de eerste 24u, hierna enkel met schone kwasten/sponsjes/handen
  • Huid goed beschermen met SPF50+ tegen eventuele verbranding