BioPulse Body Therapy | Body Contouring

Wat is BioPulse Body?

Deze behandeling richt zich op meerdere aspecten; het vetverbrandingsmechanisme van de vetcellen wordt geactieerd, we kunnen werken aan meer definitie voor je llichaamscontouren, je huid wordt strakker en gladder oftewel; het heeft alleen maar voordelen!

Waar is het goed voor?

 • Behandelen van Cellulite
 • Verstevigen van spieren
 • Verstrakken van 'losse' huid, zoals de knieën, bovenarmen maar ook het losse buideltje na een zwangerschap
 • Striae (striemen) ( icm microneedling op het gebied)
 • Behandeling van puistjes op het lichaam
 • Ter ondersteuning bij het afvallen
 • Het behandelen van lokale en/of hardnekkige ophopingen van vetweefsel

 

Hoe werkt het precies?

BioPulse Body Therapy is een intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie, een hoger zuurstofniveau (oxygenatie) en lymfedrainage (vochtafvoer). Daarnaast wordt er bij deze behandeling specifiek gericht op de celprocessen in de vetcellen.

Verschillende vetweefsels

Er zijn 2 verschillende soorten vetcellen; bruine en witte vetcellen. Bruine vetcellen zijn de gezonde vetcellen waar we mee geboren worden, welke zorgen voor verbranding. Witte vetcellen zijn de ongezonde vetcellen, deze slaan hoofdzakelijk vet op en kunnen het niet tot moeilijk verbranden.

De hoeveelheid vetcellen wordt bepaald in je jeugd. Tot je 18e levensjaar kunnen je vetcellen zich vermenigvuldigen, daarna blijft dit aantal gelijk (lipoedeem uitgezonderd). Als je als kind/tiener overgewicht hebt gehad, heb je méér vetcellen in verglijking tot iemand anders wie dat niet had. Vanaf je 18e veranderd er dus niks meer aan het aantal vetcellen, dat is dan vastgelegd. Maar wat er na je 18e gebeurd met je vetcellen is dat zij groeien in grootte; vergelijk het qua formaat met kiezeltjes die kunnen uitgroeien tot bakstenen.

Het is natuurlijk vervelend als je cellen op bepaalde delen op je lichaam zijn uitgegroeid tot bakstenen welke dan ook nog eens amper een verbrandingsproces hebben waardoor ze bakstenen blijven. Oftewel hardnekkig plaatselijk vet wat soms zelfs met sporten lastig aan te pakken is.

Mindfuck

Het unieke aan deze behandeling is dat er dus een mindfuck wordt veroorzaakt op celniveau. Witte vetcellen nemen de karakteristieken van bruine vetcellen aan en gaan dus een verbrandingsproces aanwakkeren. Daardoor kunnen de bakstenen weer slinken tot keien of zelfs kiezeltjes, iets wat ze zelf normaliter dus niet kunnen. Hoe gaaf is dat?

Hoe gaat de behandeling in z'n werk?

We beginnen met een ontgiftende reiniging waarna de huid wordt behandeld met pure vitamine C. Vervolgens gaan we de huid activeren met een speciale creme en cupping, hier trekken we onderhuidse verklevingen mee los en maken we de huid alert op het proces wat gaat volgen. Mochten we op littekens en striae gaan werken zal er microneedling toegepast worden na het cuppen. Daarna wordt het BioPulse Therapy masker aangebracht, deze hardt uit tijdens het inwerken (45 minuten). Als dit z'n werk heeft gedaan wordt alles verwijderd met een wasmassage en wordt de huid verzorgt met een heerlijke creme.

Wat doet het masker?

Het masker heeft een sterk ontgiftende, zuiverende en afvoerende werking. Daarnaast heeft BioPulse Body Therapy een liftende en verstrakkende werking op de spieren en de huid om op deze wijze de lichaamscontouren meer definitie te geven.

Waar moet ik verder rekening mee houden?

 • De roodheid welke de behandeling veroorzaakt is meestal binnen enkele uren na de behandeling weg, soms zelfs al na 30 minuten.
 • De huid kan na de behandeling warm en trekkerig aanvoelen. Dit gevoel trekt binnen 24-48 uur weg.
 • Vermijd de zon gedurende de eerste 24 uur. De zonnebank dient minimaal 7 dagen gemeden te worden. Bij blootstelling aan zon is het belangrijk om minimaal factor 50 te smeren.
 • Drink na de behandeling gedurende de dag minimaal 2 liter water, als je dit niet doet wordt het resultaat beïnvloed en tevens kun je naar in je hoofd worden van alle vrijgekomen toxines.
 • Vermijd gedurende 24 uur na de behandeling de sauna en fysieke inspanning zoals sporten.
 • Om het resultaat van de behandeling te vergroten wordt een kuur van meerdere behandelingen aangeraden.
 • Wanneer de behandeling zich richt op het vetweefsel is het belangrijk om thuis dagelijks de Body Sculpting Cream te gebruiken.

De behandeling

Een zone duurt 75 minuten.

Wanneer je gelijktijdig een extra zone wil meepakken duurt de behandeling 90 minuten.
De extra zone dient dan wel aan dezelfde zijde van het lichaam te zijn bijvoorbeeld buik en voorkant bovenbenen.