Microneedling

Huidverjonging met beste microneedling behandeling bij Peg's Beautysalon in Didam, Wehl, Doetinchem, Duiven, Westervoort, Arnhem, Lobith, Zevenaar en Doesburg. Maak vandaag nog een afspraak!

Wat is microneedling?

Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie, is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). 'Meso' betekend mid-dermaal en geeft aan in welk deel van de huid deze behandeling wordt toegepast. Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid eigen, glad collageen.

Microneedling Zevenaar

Collageen

Microneedling richt zich met name op collageenprocessen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door een microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden de rimpeltjes van binnenuit opgevuld. Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat van de behandeling te behouden, word er 3-4 keer per jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.

 

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen en omdat dit ook een collageenproces is kunnen we dit reguleren met microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens een microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

 

Lichaam

Op het lichaam wordt microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens.

 

Hyperpigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie wat kan ontstaan na puistjes kan met microneedling minder zichtbaar worden.

Welke producten gebruik je voor een microneedling behandeling?

Tijdens een microneedling behandeling worden Meso gels gebruikt; Hyaluronzuur en Retinol 1%. De basis van beide gels is pure organisch gecertificeerde aloe vera. Aloe vera kan zich vrij bewegen tussen de huidlagen en helpt de huid direct te herstellen na de behandeling.

Hyaluronzuur

Door het laag- en medium moleculair gewicht van hyaluronzuur dringt deze door tot;

- de opperhuid om vocht aan zich te binden

- de lederhuid om de vochtbalans op peil te brengen, te verbeteren en te herstellen.

Dit zorgt voor een mooie, volle en gladde huid met minder droogtelijntjes.

 

Retinol 1% (wordt niet gebruikt tijdens zwangerschap en/of lactatie)

Retinol is de brandstof die het lichaam nodig heeft om optimaal collageen aan te maken. Collageen zorgt voor stevigheid en het verminderen van rimpels en littekens.

Na een microneedling behandeling zijn er een aantal belangrijke aftercare punten;

- Raak de behandelde huid niet of zo min mogelijk aan i.v.m. bacterie overdracht
- Drink minimaal 2 liter water
- Vermijd minimaal 24u na de behandeling;

  • Huidverzorgende producten
  • Make-up
  • Sauna
  • Zwemmen
  • Sporten
  • Een bad nemen (douchen mag eventueel)
  • De zon of zonnebank

De contra-indicaties wanneer microneedling niet geschikt is;

- Geïrriteerde huid
- Huid of schimmelinfectie
- Actieve acne
- Actieve rosacea
- Eczeem
- Psoriasis
- Actinische keratose
- (Huid)Kanker (ook in remissie)
- Open wonden of zweren
- Bloedstollingsproblemen
- Diabetes
- Immuunsysteem remmende medicijnen (enkel in overleg met huisarts)
- HIV virus