Easy TCA Peeling

Wat kan een TCA Peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de celdeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in je huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer (en zichtbaarder!) blijft zitten.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer  gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt. 
Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA® peelings worden bereikt.

TCA Peeling Zevenaar

Wat doet een TCA Peeling eigenlijk?

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen opwekt. Een peeling met TCA is geschikt voor alle typen huid, dus niet alleen voor dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor dunne(r wordende) en gevoelige huid.

De Easy TCA® is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde combinatiepeeling wordt met een speciale base solution (met onder andere vitaminen, antioxidanten e.d.) bereid. Deze vloeistof dringt langzaam de huid binnen, waarna een bedoeld en gecontroleerd ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.

Easy TCA® Pain Control is een innovatieve TCA-peeling met een pijnstillende werking.

Behalve in het gezicht kunnen met een TCA-peeling ook prachtige resultaten bereikt worden bij toepassing op décolleté en handen.

Is een TCA Peeling geschikt voor mij?

Je kunt (nog) geen Easy TCA®-peeling ondergaan als je

 • Ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip). In dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven.
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent
 • Immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt
 • Onder behandeling bent voor kanker
 • Last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens)
 • Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt
 • Verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied
 • Een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.
 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit(doordringbaarheid) van je huid verhoogd zijn. Je kunt dan wel een Easy TCA®-peeling ondergaan, maar meld het tijdig.
 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden.
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

Behandelplan op maat

Het behandelplan wordt afgestemd op enerzijds het resultaat dat je wilt bereiken en anderzijds wat je huid nodig heeft.  Doorgaans geeft een kuur van een aantal peelingsessies, met een interval van 1 of 2 weken tussen de behandelingen, het beste resultaat.

Tijdens de kuur gebruik je thuis specifieke behandelcrèmes en een gezichtsreiniger van SkinTech®. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor aanpak van bepaalde huidproblemen (zoals pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes en littekentjes, droge, arme of vale huid) en voor bescherming van je huid tegen zonlicht (uv) en warmte (Melablock HSP® SPF 30 en 50+).

De SkinTech® crèmes gebruik je tijdens de behandelperiode tot ongeveer zes weken na de laatste peeling, waarna je kunt besluiten ermee door te gaan (wat met name raadzaam is bij hyperpigmentatie, acne of een arme (rokers) huid) of terug te gaan naar je voorgaaande merk. Tijdens de behandelperiode kun je geen gebruik maken van je eigen crèmes omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid; ze bevatten vrijwel altijd parfums en/of zuren die kunnen leiden tot complicaties zoals pigmentvlekken. Dit geldt ook voor gezichtsreinigers. Daarom reinig je je huid tijdens de behandelperiode met speciale (post peel) SkinTech® Cleanser Foam.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat je huid gereinigd is wordt de Easy TCA®-peeling in een aantal lagen op je huid aangebracht, totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit zet een ontstekingsproces in beweging dat je huid rood en branderig maakt. Dat klinkt vervelend maar valt in de praktijk erg mee: onze Easy TCA® Pain Control-peeling bevat een pijnstillend ingrediënt, wat de behandeling een stuk prettiger maakt.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig en pijnvrij. Deze crème laat je de rest van de dag zitten;  je wast je gezicht die dag niet meer. De volgende ochtend mag je rustig beginnen je gezicht te reinigen met SkinTech® Cleanser foam. Aansluitend gebruik je 2 keer per dag zowel de voor jou geschikte SkinTech® behandelcrème als de Melablock HSP® SPF 50+ voor uv-bescherming.

De eerste dagen na de peeling

Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er weinig zichtbaar.

Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten.

Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af. 
Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

 • Je net gepeelde huid is kwetsbaar! Een van de risico’s na een TCA-peeling is het ontstaan van pigmentvlekken. Zorg daarom dat je je strikt aan onderstaande ‘Post Peel Care’-voorschriften houdt (deze informatie krijg je ook van je behandelaar mee).
 • Gebruik 2 maal daags SkinTech®-crèmes en Cleanser Foam, tot minimaal 6 weken na de laatste peeling. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan (met name aan te raden in geval van hyperpigmentatie, acne of een arme (rokers)huid) of terug te gaan naar je eigen merk.
 • Stop gedurende de gehele peelingkuur, tot minimaal 6 weken na de laatste behandeling, met het gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes en gezichtsreinigers. Deze zijn niet ontwikkeld voor gebruik op een gepeelde huid en bevatten vrijwel altijd irriterende stoffen(zoals parfums en zuren) die kunnen leiden tot ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties.
 • Vermijd hoge temperaturen tot 2 weken na de peelingbehandeling (sauna, hamam, extreme zonnehitte).
 • Vermijd direct zonlicht en bescherm je huid tot minimaal 4 weken na de behandeling met Melablock HSP® SPF 50+ of 30. Deze zonnebrandcrèmes met (zeer) hoge beschermingsfactor zijn speciaal ontwikkeld voor nazorg van de gepeelde huid. Melablock beperkt niet alleen activatie van huidbeschadigende melanocyten als gevolg van licht (uva/uvb), maar beschermt ook tegen warmte (HSP) en verlaagt daarmee het risico op complicaties.
 • Trek vooral niet aan loszittende velletjes! Hoe verleidelijk ook, hiermee beschadig je wel je nieuwe huidlaag en kunnen er wondjes ontstaan die leiden tot een pigmentvlek (en daar wilde je juist van af…).
 • Direct na de eerste peeling en tot twee weken na de laatste sessie adviseren wij je om thuis geen peelings of scrub te gebruiken of soortgelijke behandelingen in een andere kliniek of schoonheidssalon te ondergaan.
 • Hou het behandelresultaat op peil met een losse behandeling eens in de 8 weken, of herhaal de kuur na 6-8 maanden.